Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Газовите уреди, убили семейството от Добрич, били предназначени само за открити пространства

„Двата туристически отоплителни уреда, намерени в апартамента на задушеното с газ семейство от Добрич, са били свързани към големите сини бутилки газ. Предполага се, че кислородът е свършил, пламъкът е загаснал и газта е продължила да изтича, защото и двете бутилки в двете стаи са намерени празни“, коментира за Про Нюз Добрич окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Трагичен инцидент в Добрич – мъж и жена загинаха, задушениот газ

Както вече медията съобщи, мъж на 52 години и жена на 48 години са били намерени снощи мъртви в апартамента си на първия етаж на Реджията. Открити са от сина им. Бащата е намерен починал в едната стая, а майката – на дивана във всекидневната. Не са установени следи от насилие. Смъртта е настъпила преди около 4 дни.

В жилището е имало котка, която също е намерена умряла.

Семейството е използвало за отопление газови уреди, които са предназначени само за ползване сред природата и върху тях е написано, че не бива да се включват в затворени помещения.

Вероятно не става въпрос за самоубийство, защото двамата не са правили подобни изявления, смятат разследващите. Мъжът е работел в строителна фирма във Варна.  

Ще бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, за да се установят причините за смъртта. Газовите уреди и бутилките са иззети и ще се провери годността им. Образувано е досъдебно производство за смърт по непредпазливост.

c