Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

63-годишен мъж от Балчик е поредната жертва на Covid-19 в област Добрич

63-годишен мъж от Балчик е седмата жертва на Covid-19 в общината от началото на пандемията, съобщава Радио Варна. Първоначално той е бил под карантина като контактно лице. На 14 ноември е приет в МБАЛ – Добрич с пневмония, където два дни по-късно е починал. Той е страдал от сърдечно и хронично бъбречно заболяване, показва регистърът.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи девет души с доказан Covid-19 се лекуват в момента в новоразкрития Ковид-сектор на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Балчик, съобщи за Про Нюз Добрич управителят д-р Пламен Димитров. По думите му пациентите са в средно тежко състояние.

Ковид-секторът на болницата в Балчик отвори врати в петък, той е с девет легла. Намира се на мястото на бившето Инфекциозно отделение. В момента в Ковид-сектора работят лекар, сестра и санитарка, които биха били недостатъчни за 18 легла. Те работят на анекси към договорите, командировани са от отделенията.

Първите пациенти в сектора бяха медицинска сестра на 63 години от Балчик и мъж на 52 години от село Оброчище, за които се посочва, че са в задоволително състояние.

Обобщените данни за община Балчик показват, че при домашни условия се лекуват още 69 души, които са предимно от Балчик.

c