Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

Три класа в Добрич под карантина

Три класа ученици в Добрич са поставени под карантина, съобщават от Областния оперативен щаб. Това са трети „д“ клас от СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич и 1 учител, учениците от трети „в“ клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града и учениците от четвърти „б“ клас от СУ „П.Р.Славейков“. 

На територията на областта под карантина са петима учители и 29 ученици, извозвани с автобус от основното училище в село Батово, община Добричка.

Училището в село Батово минава на дистанционно обучение заради заразени учители

С цел ограничаване на риска от разпространение на заразата сред преподаватели и ученици, директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова на основание чл.105, ал.5 от Закона за предучилищното и училищно образование е препоръчала на Регионално управление на образованието Добрич временно да се преустанови присъственото обучение за всички ученици от ОУ „Отец Паисий“ в село Батово, община Добричка и да се премине към обучение в електронна среда за минимум 14 дни, считано от 16.11.20 г. При четирима преподаватели от училището има регистрирани положителни резултати за COVID-19.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *