Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Отново предлагат прекратяване на концесиите на СК „Русалка“ и танцовата площадка в парка

В дневния ред на сесията на Общинския съвет на Добрич, която ще се проведе на 24 ноември, отново са включени предложенията за прекратяване на концесионните договори за СК „Русалка“ и Младежката танцова площадка в парка, ако концесионерите не изплатят задълженията си и не спазят условията по договорите. Докладните записки отпаднаха от дневния ред миналия месец, за да бъдат доокомплектовани.

Отлагат дискусията за прекратяването на концесията на СК „Русалка“ за ноември

Концесионерът на танцовата площадка „Любенас” ЕООД не е изпълнил част от основните си задължения в договора. Те се отнасят до запазване на предназначението на имота и предмета на дейност на обекта, заплащане на дължимите неустойки, запазване на работни места и др.

Предложението е да се наложат санкции в размер на близо 58 хиляди лева. Дава се срок от един месец на концесионера да плати санкциите и да изпълни задълженията си по договора. В противен случай ще се предприемат действия за прекратяване на концесията.

Концесионерът на Спортен комплекс „Русалка“ “Би Ей Тур” ООД има задължения за концесионни плащания, лихва и неустойка общо в размер на 211 296 лв., дължими местни данъци и такси в размер на 128 678 лева и дългове към ВиК от 14 713 лв. - общо около 355 000 лева. Заради неизпълнение на концесионния договор се предлага да бъдат наложени санкции за близо 660 хиляди лева.

И на този концесионер се дава месец срок да изпълни задълженията си, в противен случай се предлага концесията да бъде прекратена.

c