Образование Общество

Почти 100 ученици споделиха промени ли ни изолацията към по-добро

98 есета на ученици от 11 до 19 години от област Добрич и страната пристигнаха в Общински младежки център „Захари Стоянов” за участие в областния конкурс „Промени ли ни изолацията към по-добро?!“ Припомняме, че четвъртото издание на творческата надпревара се организира от Община град Добрич, Младежкия център и Фондация „Лумос. Целта е да провокира децата и младите хора да споделят преживяванията си по време на изолацията и да се замислят как това се е отразило на техния живот и семейство, на живота на приятелите, съучениците, хората с увреждания.

75 от получените есетата са от областта – от Община Добричка, Добрич, Балчик, Ген.Тошево и Шабла. Други 23 автори от различни точки на страната – Смолян, Благоевград, Карнобат, София, Русе, Якоруда и др. са  изпратили своето мнение, провокирани от актуалната тема, въпреки че по силата на регламента не могат да бъдат допуснати до журиране.

Всички есета са предоставени на вниманието на компетентното жури, което за поредна година ще определи най-добрите сред тях. То е в състав: председател: Сашо Серафимов – председател на Дружеството на писателите в Добрич, и членове Петранка Божкова – филолог, поет, член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти; Мария Методиева – филолог, председател на Фондация „Св. Николай Чудотворец“; Снежана Ванкова – социален педагог, ръководител деинституционализация във Фондация „Лумос“-Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *