Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Бивш шеф на МБАЛ-Каварна, сега депутат, отива на първа линия в борбата с Covid-19

Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен. Това съобщи председателят на българските социалисти Корнелия Нинова в пост във Фейсбук. 

По думите й стана ясно, веднага след като от парламентарната група на левицата са разбрали, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в ковид отделението, са решили да помогнат.

„Проведохме разговор с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората“ уточнява Нинова. „Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болницата в Шумен и двама в Свищов. Утре заминават. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се справим“ написа лидерът на БСП в поста си.

Д-р Десислав Тасков е бивш управител на МБАЛ-Каварна. Той бе начело на лечебното заведение до ноември миналата година, когато се закле като депутат от БСП.

МБАЛ-Каварна също изпитва сериозен недостиг от кадри. Болницата осигури легла за лечение на пациенти с Covid-19, но не разполага с лекари, които да се грижат за тях.

c