Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Онкоболна майка от Добрич има спешна нужда от средства за лечение

Младата майка от Добрич Жулиета Василева, която е в болница в Турция, има спешна нужда от помощ, за да продължи лечението си. Състоянието й е тежко и трябва да започне химиотерапия и имунотерапия, но средства за това няма. Затова близките й отправят молба за помощ, за да продължи лечението на Жули и тя да може да прегърне своето прекрасно детенце, което не в виждала вече почти месец и страшно много ѝ липсва. 

Жулиета Василева, майка на 4-годишно момченце, вече три години се бори с коварното заболяване. Кошмарът й започва през 2017 г., когато е диагностицирана с карцином на шийката на матката. През януари т. г. е открито вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв и жената е прикована на легло. Заради усложненото й състояние и ниското й тегло в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция. Последната надежда за Жули  е лечение в турската болница American Hospital.

Събраните по време на благотворителна кампания 40 хиляди евро, които са приведени по сметката на болницата от началото на престоя, вече са изчерпани., съобщиха организаторите на кампанията.

Тук влизат разходите за настаняване, които възлизат на 10 хиляди евро. Наложило се е използване на едни от най-скъпите антибиотици. В момента на Жули и вливат три антибиотика едновременно на 12 часа. Наложи се прекъсване на лечението поради  нуждата от кръвопреливане и то на два пъти.

„Реално пари за основното лечение и, най-важното – за имунотерапия и химиотерапия, няма. Бяха назначени две вливания, като за всяко трябва да се заплати по 8500 евро, или общо 17 000 евро.

Жули е денонощно на системи още от първия ден в болницата. Не може да се каже че състоянието й се подобрява. Напротив, многото лекарства я изтощават. Болкоуспокояващите, които са и опиати, често не позволяват да стане по цели дни от леглото. Вечер е по-тежко, когато болката е по силна и Жули не може да спи, за да си почива.

Най-голямата изненада беше, че в продължение на пет дни тя започна да вдига висока температура до 40 градуса, което отново наложи смяна на  лекарствата. Лекарският екип реши да смени медикаментите. Жули продължава да поддържа температурата, макар и не много висока. Освен това,  в Турция се появи нов отток, който е също толкова болезнен. Лекарският екип полага всички усилия да подобрят състоянието на Жули за да може в най-скоро време да започне основното лечение - химиотерапия включващо и имунотерапия“, споделиха близките й.                          

На онкоболната жена може да помогнете чрез дарителска сметка:

Уникредит Булбанк,

IBAN: BG02UNCR70001524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Петрова Василева

Дарение може да се направи и на:

PAYPAL: juli_magic@abv.bg

HELPKARMA: https://bg.helpkarma.com/…/pomosht-za…/dashboard/preview

c