Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Компютри и техника за над 28 000 лв. получиха ученици от социални услуги в Добрич

Технически средства получиха ученици, настанени в социални услуги от резидентен тип в Добрич, съобщават Общината. Децата бяха зарадвани с  6 компютърни конфигурации, 27 преносими компютъра, 5 таблета, 6 мултифункционални устройства/ принтери и 5 рутера. Те са в рамките на  одобрен проект на Общината с финансиране от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Общата стойност на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е  25 800 лв. Устройствата са предоставени за използване от децата, записани за  училище през учебната 2020/ 2021 година. Това са  60 ученици, настанени в 7 социални услуги от резидентен тип.

Чрез закупуването на технически средства за реализиране на обучение в електронна среда от разстояние на учениците с и без увреждания се осигурява възможност да ползват собствено устройство, да имат равен достъп до качествено образование, да се докоснат до необятния дигитален свят. Така те ще придобият нови знания и умения, които да ги подготвят за самостоятелен живот извън услугата.

c