Водещи новини - дясно Общество

Година без книжка и до 5 000 лева глоба за шофьор дрифтирал в центъра на Добрич

Младеж, предизвикал инцидент по време на дрифт на кръговото кръстовище по ул. „Отец Паисий” в Добрич, е установен от полицията, научи Про Нюз Добрич. Видеоклип и информация за случая бяха разпространени в социалната мрежа. Според тях инцидентът е станал на 11 ноември, малко преди полунощ. Лек автомобил „Мерцедес” се е ударил в улична лампа близо до намиращата се в съседство бензиностанция. От видеото се вижда, че по това време на близкия тротоар е имало много хора.

След удара предизвикалият пътния инцидент напуснал местопроизшествието.

Според запознати на младежа е съставен акт. Санкцията се очаква да е отнемане на свидетелството за управление на МПС за една година и глоба до 5 000 лева. Възможно е отнемането на книжката да е и за по-дълъг период – за още от 1 до 6 месеца, тъй като шофьорът е напуснал местопроизшествието. В полицията очаквали видеозаписи на инцидента от камери в района, които да бъдат приложени към преписката.

В социалната мрежа се появиха коментари, че „Мерцедес”-ът е участвал в гонка преди да удари уличната лампа. Според полицаи по-скоро става дума за дрифтиране, каквото често се провеждало в района на въпросното  кръгово кръстовище. Имало още три-четири подобни случая на установяване на нарушители.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *