Водещи новини - дясно Крими

12 години затвор за руснака, изчезнал с 8,8 милиона от продадени 86 апартамента в Кранево

Наказание 12 години лишаване от свобода получи 62 – годишен  подсъдим,  предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай

62 – годишният Алексей К., предаден на съд от Окръжна прокуратура гр.Добрич за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, бе осъден от състав на Добричкия окръжен съд на 12 години лишаване от свобода. Съдът го призна за виновен за извършено престъпление по чл.203, ал.1 вр. с чл.201 от НК.

На 16.02.2015 г.  Алексей К. в качеството си на длъжностно лице, на което е  било възложено да изпълнява безплатно временна работа, свързана с пазене на чуждо имущество в търговско дружество, чрез посредственото извършителство на пълномощник като продавач, осъществил привидна сделка и присвоил 86 броя жилищни недвижими имоти, собственост на търговското дружество, намиращи се в жилищен комплекс в с.Кранево. Жилищните недвижими имоти му били връчени в качеството му на длъжностно лице и му били поверени да ги пази и управлява. Общата стойност на присвоените недвижими имоти е 8 814 900 лева.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *