Водещи новини - дясно Общество

Панихида в памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде отслужена в Добрич

На 15.11.2020 г. (неделя), от 11:00 ч. в храм Света Троица, по инициатива на областния управител Красимир Кирилов, ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на пътни инциденти, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Инициативата е ежегодна от 26.10.2005 г. Световният ден за почитане паметта на жертвите на пътни инциденти е по идея на Генералната асамблея на ООН и се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември. Целта е да се заостри вниманието на обществото и да се повиши толерантността на пътя, което да доведе до намаляване на броя на невинни жертви и пътен травматизъм. В национален мащаб данните на МВР показват, че през 2019 г. на територията на страната са станали 6730 пътнотранспортни произшествия, при които 8499 души са били ранени, а загиналите са 628 души.

По данни на сектор КАТ – Пътна полиция Добрич, за периода януари-септември 2020 г. на територията на област Добрич са станали 75 бр. тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 15 души и са ранени 92-ма.

Данните за първите девет месеца на 2020 г. (по общини):

  • община Балчик – 9 бр. тежки ПТП с 1 загинал и 12 ранени
  • Генерал Тошево – 10 тежки ПТП с 1 загинал и 12 ранени
  • град Добрич – 32 тежки ПТП с петима загинали и 32-ма ранени
  • община Добричка – 13 тежки ПТП с 3-ма загинали и 23-ма ранени
  • Каварна – 6 тежки ПТП с 4-ма загинали и 8 ранени
  • Тервел – 4 тежки ПТП с един загинал и 4-ма ранени
  • община Шабла – 1 тежко ПТП без загинал, с един ранен

Областният управител Красимир Кирилов призовава да се поклоним пред паметта на невинните жертви и да бъдем отговорни, когато сме на пътя. “Нека бъдем толерантни като участници в движението и учим децата си да спазват закона, защото животът и здравето на всеки един човек са най-голямото богатство на нацията ни” – допълва Кр. Кирилов.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *