Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Общинските щабове ще предложат какъв да бъде учебният процес през следващата седмица

Как ще бъде организиран учебният процес в област Добрич от следващата седмица ще стане ясно най-късно утре.

В следобедните часове вчера Областният координационен щаб за борба с COVID-19 излезе с решение за училищата, но по-късно дойде нова заповед от здравния министър.

„Областният щаб ще изчака решенията на общинските щабове, за да се прецени как ще се действа в училищата. Става въпрос преди всичко за градовете Добрич, Балчик и Тервел“, каза за Про Нюз Добрич шефът на РУО Жоро Тошков.  

Предвид малкия брой положителни случаи в образователната сфера на територията на общините Каварна, Крушари, Шабла и Генерал Тошево, заповедта на министъра вероятно няма да наложи промени в решението на Щаба и там училищата от 16.11.20 г. ще водят присъствен учебен процес.

Не така стоят нещата в общините Добрич, Добричка, Балчик и Тервел. „Оттам ще искаме решения от общинските щабове, защото преценката е трудна. Най-късно утре ще има решение“, каза Тошков. Той допълни, че днес въпросите ще се коментират на широка основа. Снощната заповед на министъра е препратена на директорите на училищата.

Вчера стана ясно, че Общинският щаб на Община Добрич ще излезе с решение до 17.00 часа на 13 ноември как ще продължи учебния процес през следващата седмица. То ще бъде взето съвместно с Областния щаб, Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление по образование.

Днес пред НОВА ТВ министър Вълчев пък каза, че на областните щабове са предложени варианти за редуването на присъствена и онлайн форма на учениците, с цел да се облекчи системата.

c