Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Загиналият в пожара в Малка Смолница е бил с психични отклонения, от много бедно семейство

От много бедно семейство е 28-годишният мъж, загинал в пожара в къщата в село Малка Смолница вчера. „Той е с психични отклонения. Хората са много бедни, социално слаби. Майката в момента лежи в болница оперирана. Методи го гледа баща му. Белята е станала, когато обърнал печката и оттам е лумнал огънят. Бащата се опитал да помогне, но огънят и димът са му попречили“, каза за Про Нюз Добрич кметският наместник на селото Тихомир Колев.

По думите му къщата е изгоряла изцяло и изобщо не става за живеене.  В момента се прави организация, за да се види как може да се помогне на пострадалото семейство. Водят се разговори с общината и с представители на кооперацията в селото да им се закупи фургон за живеене.

Както вече съобщихме, трагичният инцидент стана вчера, сигналът е бил подаден в 17.13 часа. В този момент в къщата е бил само загиналият. Баща му е бил излязъл и когато се върнал видял, че стаята на сина му гори. Опитал се да влезе, но пожарът вече се е бил разпространил. 

Предстои да бъдат изготвени експертизи – пожаро-техническа и съдебно-медицинска. Сформирана е оперативно-следствена група, която вчера е направила оглед на място. По предварителни данни причината за пожара е неправилно боравене с печка на твърдо гориво.

изображението е илюстративно

c