Водещи новини Образование

В област Добрич учениците от 8 до 12 клас ще учат дистанционно до края на седмицата

Областен координационен щаб проведе заседание, на което взе решение за организация на учебния процес на територията на областта

Днес се проведе заседание на Областен координационен щаб, на което се взе решение за организацията на учебния процес в училищата на територията на област Добрич. След като бяха отчетени спецификите на всяка община, както и нуждата от превенция и недопускане разпространение на заразата с коронавирус, членовете на Областен координационен щаб решиха на 12 и 13 ноември 2020 г. да се запази неприсъствено обучение за ученици от гимназиален клас – 8-12 клас. Решено бе също, училищата, в които е въведено със заповед или решение на министъра на образованието дистанционно обучение поради регистрирани положителни случаи на педагози или ученици, да продължат да работят в режима за срока, съгласуван с МОН. Предвид малкия брой или отсъствието на регистрирани положителни случаи в образователната сфера на територията на общините Каварна, Крушари, Шабла и Генерал Тошево, се взе решение училищата от 16.11.20 г. да водят присъствен учебен процес.

За общините град Добрич, Балчик, Тервел и Добричка се реши в срок до 13.11.20 г. да свикат и да проведат заседания на общинските щабове, на които да вземат решения за организацията на учебния процес на своя територия.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *