Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Новата кауза на Ротари клуб Добрич впечатли дистрикт гуверньора

Дистрикт гуверньорът на Ротари България Илиян Николов беше впечатлен от амбициозната кауза на ротарианците в Добрич и увери, че с всички сили ще помага и очаква богат диалог във връзка с нея. Това сподели за Про Нюз Добрич президентът на Ротари клуб – Добрич арх. Надежда Пампорова.

При посещението на арх. Николов тя го е запознала с новата кауза на добричкия клуб „Градина на младежта и семейството“, както и с мястото, където тя ще се реализира - пред Обредния дом в града. По думите на дистрикт гуверньора това не е кауза, която е по силите на един клуб и която може да се осъществи за една година. Затова е уверил, че ротарианското общество в Добрич ще има подкрепа, за да реализира амбициозната си идея.

По думите му кратките и лесни каузи звучат като формално изпълняване на ротарианската мисия, а стабилните, големи каузи, означават смелост и отдаденост на обществото.

Визитата на дистрикт гуверньора на Ротари България арх. Илиян Николов в Добрич бе част от традиционната обиколка на клубовете в страната. Той се срещна с членовете на Ротари клуб, както и с членовете на младежките клубове “Интеракт” и “Ротаракт”. Целта на срещата беше обсъждането на основните за клубовете теми, както и начини за справянето с предизвикателствата пред, които сме поставени. Доскоро Ротари клубовете имаха шест области на работа –  насърчаване на мира, борба с болестите, осигуряване на чиста вода, чистота и хигиена, спасяване на майки и деца в беда, подпомагане на образованието и нарастваща местна икономика. Но наскоро Rotary International добави седма област на фокус: подкрепа на околната среда. В годината, в която стандартните начини за набиране на средства са невъзможни, ще се търсят нови и креативни дейности за тяхното събиране с цел изпълнение на добротворческите намерения на ротарианците от Добрич.

Арх. Николов връчи на Надежда Пампорова знака на настоящата ротарианска година. Такава получи и секретарят на клуба Милен Стефанов.

c