Общество

Дистанционно обслужване на клиентите си предлага Бюрото по труда в Добрич

Дирекция „Бюро по труда” /ДБТ/ в Добрич информира клиентите си, че поради усложнената епидемична обстановка за месеците ноември и декември на регистрираните безработни лица се предоставя възможност да проведат планираната среща в изпълнение на индивидуалния им план за действие дистанционно, като се свържат с трудовия си посредник вместо да посещават бюрото по труда. За целта е необходимо до датата, посочена в регистрационната им карта, безработните да се свържат с трудовия си посредник, за да отчетат възложената им стъпка от плана за действие и набележат следваща, в съответствие с актуалната ситуация и възможностите за намиране на работа.

Безработните могат да се обадят от личния си телефонен номер (или посочения при регистрация в ДБТ), да изпратят съобщение по електрона поща (от личен/ подаден при регистрация електронен адрес) или чрез профила си в модул „Личностен профил на търсещо работа лице”.

Неосъществената планирана среща на безработното лице с трудовия посредник, включително и по неприсъствен начин (чрез телефон, ел. поща или друг начин) съгласно Закона за насърчаване на заетостта се счита за неизпълнение на плана за действие, което е основание за прекратяване на регистрацията. Възстановяване на регистрацията е допустимо само при наличие на уважителни причини, доказани със съответните документи.

С оглед превенция и спазване на противоепидемичните мерки се отменят изнесените услуги на дирекция „Бюро по труда” чрез изнесени работни места и мобилни бюра по труда по населени места. От ДБТ обръщат внимание, че при посещения в бюрата по труда ще се спазват инструкциите на Министерство на здравеопазването за предпазване от зараза на населението, в т. ч. чрез ограничен достъп с оглед осигуряване на изискваната физическа дистанция между служители и посетители. В офисите на бюрата по труда няма да се допускат лица, които не са обезпечени със защитни средства (маски) и/ или проявяват симптоми на

заболяване, в т. ч. повишена температура,кашлица, затруднено дишане или други видими признаци на дихателни заболявания.

За контакт с трудовите посредници в Дирекция „Бюро по труда” /филиал Добрич/ може да се ползва телефоните 058/ 602631 и 058/ 603430.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *