Водещи новини - дясно Здраве Общество

10 учители и 11 ученици от област Добрич са с COVID-19

През изминалата седмица на територията на област Добрич са регистрирани общо 148 случая на COVID-19, сочи обобщена справка за периода от 2-8 ноември на Регионалната здравна инспекция. В установените положителни резултати 9 са на медицински персонал (2 лекари, 3 медицински сестри, 3 акушерки и 1 санитарка).

Учителите, дали положителни резултати при изследване, са 10 и 1 педагогически съветник, а учениците – 11 души. В резултат на констатираните положителни случаи под карантина са учениците от 7 «б» клас в СУ «Л. Каравелов», подготвителна група в ОУ «Хр. Смирненски», 11 «в» клас в СУ «Кл. Охридски», втори «а», втори «в» и трети «в» в СУ «Св. св. Кирил и Методий», сборен първи и втори клас в ОУ в с. Соколово, община Балчик.

През изтеклата седмицата общият брой изследвани с RT – PCR тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 216, посочват още от РЗИ и допълват, че общият брой на карантинираните е 316.

От потвърдените 148 случая през седмицата, 24 са хоспитализирани, от тях 3 в ОАИЛ.

Заболяемост към 8 ноември е 148.4 на 100 000жители.

Апелът на Областен координационен щаб и лекари е да се спазват стриктно противоепидемичните мерки, въведени на територията на областта и страната. Препоръката на специалистите е да се ограничат контактите и да се спазва дистанция.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *