Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Златна грамота за Ротари клуб Добрич

Най-значимата награда, която един Ротари клуб може да постигне, получи клубът в Добрич. Грамота с ниво златна, връчиха на ротарианците от града ни за дейността им през тази предизвикателна за всички ни година. Удостоени с това високо отличие са само 18 клуба в страната, заради работата им по постигане на целите, които са си поставили за помощ и подкрепа на хората.

В понеделник се очаква и официално посещение на Дистрикт гуверньора на Ротари България Илиян Николов. Визитата му е част от традиционната обиколка на клубовете в страната. След заплануваните официални срещи с областния управител и кмета на град Добрич, той ще участва и в официалното откриване на обемния надпис „Добрич“ - символ на обичта на младежите от клубовете “Интеракт” и “Ротаракт”, които са част от световното ротарианското семейство. Откриването ще бъде от 16.30 часа на сцената в центъра на града.

По-късно вечерта, Дистрикт гуверньорът ще се срещне с членовете на Ротари клуб Добрич, както и с членовете на “Интеракт” и “Ротаракт”. Целта на срещата ще бъде обсъждането на основните за клубовете теми, както и начини за справянето с предизвикателствата пред, които сме поставени. До скоро Ротари клубовете имаха шест области на работа -  насърчаване на мира, борба с болестите, осигуряване на чиста вода, чистота и хигиена, спасяване на майки и деца в беда, подпомагане на образованието и нарастваща местна икономика. Но наскоро Rotary International добави седма област на фокус: подкрепа на околната среда. В годината, в която стандартните начини за набиране на средства са невъзможни, ще се търсят нови и креативни дейности за тяхното събиране с цел изпълнение на добротворческите намерения на ротарианците от Добрич.

c