Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нова заповед забранява на заведенията в област Добрич да работят след 23 часа

От утре, 7 ноември, се забраняват посещенията в заведенията за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, след 23,00 часа. Това предвижда нова заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова.

Тя предвижда също да се осигури физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция от 1,5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. и да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите.

Лицата, работещи на или посещаващи пазари, тържища и други сходни места задължително да носят защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Не се допуска употребата на приспособления, неотговарящи на изискванията. Лицевите маски за еднократна или многократна употреба да се използват съгласно препоръките на Министъра на здравеопазването.

Забранява се провеждането на организирани обществени мероприятия на закрито за срок до 30 ноември. Разпоредено е също да се ограничи броят на лицата, участващи в групови празненства на закрито до 30 лица за срок до 30 ноември при спазване на противоепидемичните правила.

c