Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

46 години от откриването си чества днес детска градина №20 "Радост" в Добрич

46 години от откриването на Детска градина №20 „Радост“, град Добрич, се навършват днес. Предвид ограниченията от обстановката в момента, липсата на възможност да празнуваме сред широк кръг от хора, с родителите или на сцена, решихме да го отпразнуваме по нетрадиционен начин. За да бъде празникът споделен с най-близките ни хора изработихме 50-минутен филм „С Добруджа в сърцето“, като всяка детска група се представи в нейната занималня, отделно от другите деца, сподели за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Валентина Господинова.

„Идеята беше чрез музика, песни, танци и пресъздаване на традиционни обичаи, характерни за Добруджа, да възпитаваме любов  към родния край. Красивата музика, танците, битовата обстановка в групите, нагласена според обичаите, добруджанските носии, стиховете за красотата и богатството на родната земя, допринесоха за емоционалното преживяване и мотивираха децата за блестящо представяне“, посочи директорът.

Група деца изпълниха химна на детска градина „Радост“, след което виртуалният празник продължава с поздравления по повод годишнината. Обръщение към децата, техните семейства, работещите в детската градина отправят Йордан Йорданов, кмет на град Добрич, Валентина Господинова, директор на детската градина и Елена Статева, председател на Обществения съвет към учебното заведение.

Всички детски групи с помощта на техните учители представиха последователно „Еньовден“, „Гроздобер“, „Коледа“, „Благовещение“, „Лазаровден“ и „Жътва в Добруджа“.

В навечерието на празника всички родители притежават филма, с който се надяваме да ги зарадваме, в който ще станат съпричастни на красотата и традициите на Добруджа в изпълнение на техните и нашите деца, добави Валентина Господинова.

За празника детската градина е преобразена с нарисувана стена от красива дъга в съчетание със символите на групите от невероятната художничка Кристина Куртева, майка на две деца. Като продължение на доброто, Нина Калпакчиева, също наш родител, подари на децата феерия от балони - дъга, облачета, алея от прекрасни дървета, които също допринесоха за светлината на празника. Екипът на детска градина „Радост“ благодари за подарената красота

На празника днес децата ще се забавляват в групите си, като всички учители ще бъдат в ролята на аниматори за забавление на децата, а готвачките от детската градина ще ги изненадат с шест вкусни торти.

„В навечерието на празника изказвам искрена благодарност към Община град Добрич за подкрепата, която получаваме, на родителите на децата за всеотдайните грижи и постоянното съдействие. Благодаря на всички работили и отдали част от съзнателния си живот за образованието и възпитанието на децата на Детска градина 20 „Радост“. Пожелавам на колегите си, учители и помощник-възпитатели да продължават да бъдат все така креативни, всеотдайни и отговорни към образованието и ценностната култура на децата. На тях желая здраве и щастливо детство“, каза още Валентина Господинова.

&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1qQuGAstDLFHFYy3mnHS1nZmilfXvKnYNeAlqlDjeNAHwpAgxtGdOaqNA
c