Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Здравният министър: Не е време за празнуване, а за разум и солидарност

„Най-ефективната мярка е носенето на маска на закрито, следва физическа и социална дистанция. Нека да се избягват събирания и струпвания на обществени места, да се ограничат пътувания, ако не са необходими“, заяви министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов на брифинга на Националният оперативен щаб.

Той призова всички да проявят разум и да помислят за близките си. „Неприятно ми е, когато виждам в интернет хора, които не спазват мерките и търсят начини да нарушат дисциплината. Не е време за празнуване, време е за разум и солидарност с българските лекари“, посочи министърът.

Министър Ангелов каза, че в страната има достатъчно лични предпазни средства. Ще се доставят допълнителни количества за месеци напред. Днес пристигат 1800 флакона „Ремдесивир”, част от договорената доставка за България за ноември. През следващата седмица се очакват още над 4 300  флакона.

Министърът допълни, че в терапевтичните схеми съществуват и други лекарства, освен „Ремдесивир”. Лечението с него става по критерии, които са одобрени и изпратени до всички лечебни заведения. Всяко лечебно заведение от началото на пандемията до момента работи по протоколи, които са известни в цял свят и са доказали своята ефикасност.

снимка - кадър NOVA

c