Водещи новини Здраве Регионални - начална

Тревожни новини за състоянието на Нели от Каварна, нуждае се от подкрепа, за да живее

Възобновена е кампанията за набиране на средства за подкрепа на тежкоболната майка на първокласник Нели Маринова от Каварна.

В момента младата жена е в Турция на химеотерапия, но набраните досега средства свършиха – те бяха използвани за изследвания, стабилизиране на общото състояние, престой в болницата и операции, сподели за Про Нюз Добрич организаторът на кампанията Веселина Анефи. Обясни, че отново трябват средства, защото на Нели трябва да се проведе химиотерапия, като цената на една вливка е 7000 евро, а са нужни средства за поне 2-3 вливания.

През юни миналата година 30-годишната Нели Маринова е диагностицирана с рак на шийката на матката. Тя е самотна майка на прекрасно момченце на име Боби, което преди 6 години се е родило без ръчичка и му е била поставена протеза. За жалост, синът й може да се обслужва без нейна помощ и подкрепа, а вече е ученик.

Заради рака Нели се подлага на две тежки операции през 2019 година, лъчетерапия, изрязване по вътрешните органи, което доведе до поставяне на стома. След това й беше назначена химиотерапия, от която съм минала само един курс. Отслабна до степен, в която й е невъзможно да стане от леглото, защото тежеше около 30 килограма. Имаше нетърпими болки в областта на таза и лимфедем (подуване) на десния крак.

Младата жена е решена да се бори до последно, защото иска да живее, да види как детето й расте. За да може да отиде на лечение в Турция бе проведена дарителска кампания.

Ето какво сподели Нели: „На 9 септември 2020 година бях приета в болница “Amerikan Hastanesi”, където ми бяха извършени множество изследвания и след тях операция на фистулата, която получих в България. За жалост, дни по-късно, след като дойдох на себе си научих, че са ми премахнали дебелото черво, защото е имало тумор на него. Той не се е видял на ЯМР-то и в момента вместо с колостома съм с илеостома, което всъщност не е толкова важно, защото по-важно е да съм здрава. Новината бе много тежка за мен, защото за 3-ти пореден път ми откриват тумор“.

За лечението на Нели са нужни още доста средства, а в момента има налични €2100.

Предстои й тежка битка с болестта и химиотерапии след закрепяне на общото й състояние. „Ще съм много щастлива, ако застанете отново зад мен и ми помогнете в тази тежка битка. Нужните средства, за да оздравея, са непосилни за мен и моето семейство“, сподели младата жена.

За лечението на Нели Маринова можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка:

•             IBAN:BG30BPBI79384061908401

•             BIC: BPBIBGSF

•             гр. Каварна

•             Титуляр: Нели Георгиева Маринова

PayPal: n.marinova7@gmail.com.

Help Karma: Заедно да спасим Нели.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *