Общество

Най-черни по пътищата в област Добрич са петък и неделя

През 2019 г. най-голям брой ранени лица при пътнотранспортни произшествия е регистриран през месец август – 29 души. Делът на загиналите е най-голям през месец декември – 2 или 20.0% от общия брой за годината, докато в периода март – май няма загинали лица. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро.

Най-голям брой пътнотранспортни произшествия са регистрирани в сряда и петък съответно – 26 и 25. Ранените лица са най много в сряда – 31, а загиналите в петък и неделя – съответно по 3.

Основна част от пътнотранспортните произшествия в област Добрич през 2019 година са регистрирани в границите на населените места – 52.3%, докато най-много загинали са регистрирани извън населените места – 9 или 90.0% от всички  загинали на територията на областта.

През 2019 г. ранените при ПТП деца и младежи до 18 навършени години са общо 18 или 10.8% от всички пострадали в област Добрич.

И през 2019 г. най-голям брой тежки ПТП, с най-много ранени лица (60), са регистрирани в община Добрич-град – 50 или 38.5% от общия брой произшествия за областта, а най- много са загиналите лица на територията на общините Добрич-град и Балчик – по 3 или 30.0% от загиналите на територията на областта.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *