Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кърпят пътя Добрич – Балчик, очаква се да е готов до края на ноември

В момента се изкърпва настилката в 29 км от пътя Добрич - Балчик, съобщиха за Про Нюз Добрич от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтните дейности започнаха в началото на ноември и се предвижда да завършат до края на месеца, като е планирано машинно изкърпване на около 5 000 квадратни метра от асфалтовата настилка. Прогнозната стойност е около 125 000 лв.

Три пътни участъка се ремонтират в момента на територията на област Добрич със средства от бюджета на АПИ, информират още от Агенцията.

Това са 4,5 км от Околовръстния път на Добрич, 3,9 км от третокласния път III-901 Българево – Каварна и 5,5 км от третокласния път III-293 Добрич – Паскалево – Крушари – Северняк. Ремонтните дейности се изпълняват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки  за поддържане на републиканските пътища в област Добрич. В дружеството участват: „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД.

Ремонтно-възстановителните работи на участъка от Околовръстния път на град Добрич /от разклона за село Врачанци при км 3+030, до км 7+543 – малко след разклона за град Генерал Тошево/ стартираха в средата на юли. Прогнозната стойност на инвестицията е 7,7 милиона лева. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът предвижда нова конструкция на пътя, полагане на асфалтобетонова настилка, хоризонтална маркировка, мантинели и пътни знаци. Ще бъдат стабилизирани банкетите и ще бъде подобрено отводняването. Ремонтните работи се очаква да приключат до края на март 2021 година.

Ремонтират се и 3,9 км от третокласния път III-901 Българево - Каварна, в участъка от разклона за местност „Дълбока“ до град Каварна. Прогнозната стойност е 5,1 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Проектът включва нова конструкция на пътя, асфалтобетонова настилка, хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Ще бъдат стабилизирани банкетите и ще бъде подобрено отводняването. При благоприятни метеорологични условия ремонтните дейности се очаква да приключат до края на годината. За безопасното преминаване на автомобилите е осигурена временна организация на движението – в една лента, без отбиване на трафика по обходен маршрут.

Ремонтните работи на 5,5 километров участък път III-293 Добрич-Паскалево-Крушари-Северняк, между с. Свобода и с. Крушари, стартираха през септември. Прогнозната стойност на инвестицията е 2,5 млн. лв. Средствата също са от бюджета на АПИ. Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването, хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Ако времето позволи, ремонтните дейности се очаква да приключат до края на годината.

c