Водещи новини - дясно Крушари Общество

Пауна Лара подаряват на зоопарка в Добрич ученици от с. Лозенец, отгледали го с учител

Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“, село Лозенец, община Крушари подаряват тримесечния паун Лара на Центъра за защита на природата и животните в Добрич.

Паунът е отгледан от Георги Георгиев-главен учител в ОУ „Отец Паисий“, село Лозенец, община Крушари, с помощта на няколко негови възпитаници, съобщи директорът на училището Даниела Станкова.

Лара

Паунът е женски и бе кръстен от учениците с името Лара. Идеята за подаряването му се роди в съвместен разговор с учениците и те решиха да го дарят в зоопарка, за да не се чувства самотен. Г. Георгиев специално е закупил яйца от пазар в София, след престой в инкубатор те са се излюпили – мъжко и женско пиле, като идеята била да бъдат поставени в специален зоокът на училището. Мъжкото обаче не оцелява.

В четвъртък на събитието ще присъстват 24 ученици от прогимназиален етап и начален етап на обучение, както и шестима учители от училището. Учениците ще присъстват, благодарение на осигурен автобус от община Крушари, който ще ги извози до Добрич и обратно в с. Лозенец.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *