Водещи новини - дясно Добрич Общество

Монтират конструкцията от обемни букви „Добрич“ на сцената в центъра на града

Вече е ясно къде ще бъде монтирана конструкцията от обемни букви с надпис „Добрич“. Експертният съвет на Община град Добрич е решил тя да е на сцената на площад „Свобода“, съобщи за Про Нюз Добрич президентът на Ротари клуб Надежда Пампорова. По този начин гражданите и гостите на града ще могат да се снимат пред надписа. Той ще служи и като декор при провеждане на концерти и други прояви на сцената.

Обемните букви са изработени по инициатива на младежките клубове на Ротари клуб Добрич “Интеракт” и “Ротаракт”. Тя беше обявена по време на честването на първия рожден ден на двата клуба в края на миналата година. Тогава президентът на „Ротаракт“ Християн Христов представи идейния проект. „Идеята е да заобичаме нашия прекрасен град повече, защото е хубаво място, където млади хора се връщаме и намираме среда тук”, сподели още той.

За март дори бе насрочен благотворителен концерт за набиране на средства за надписа. Обявяването на извънредното положение обаче осуети проявата.

За първи път обемните букви бяха показани по време на събитие глобален пикник “Добрич в бъдеще време 5.0”, състояло се на 15 август. То бе част от инициативата GlobalDobrich. Тази година събитието се организира в партньоство от различни неправителствени организации, сред които и младежките клубове на Ротари клуб Добрич “Интеракт” и “Ротаракт”.  Още тогава мнозина си направиха снимки на фона на обемните букви „Добрич“. Много деца пък оставиха своя цветен отпечатък върху тях.    

Обсъждани бяха различни места в центъра на града, където буквите да бъдат монтирани. Крайното решение е сцената на площад „Свобода“.

Конструкцията ще бъде официално открита в понеделник, от 16,30 часа, в присъствието на дистрикт-гуверньора на Ротари България Илиян Николов.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *