Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Кметът на Ген. Тошево със "Златен пегас" за духовен принос

С две награди - Почетна грамота и значка „Златен пегас”, и Грамота „Захарий Стоянов“, по повод Деня на народните будители беше отличен кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров по време на церемония в столичния музей-галерия „Анел”.

Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, награди с грамоти за заслуги към българската литература 12 писатели.

Валентин Димитров присъства на церемонията за да получи лично Почетна грамота и значка „Златен пегас” - от Съюза на българските писатели, за принос в съвременната българска литература, както и специалната награда - новоучредената Грамота „Захарий Стоянов“, за заслуги към отечеството на едноименното издателство. Генералтошевският кмет е първият носител на Грамотата "Захарий Стоянов". Отличието му беше връчено от Иван Гранитски.

„В нашия герб не случайно е бялата лястовица – символ за по-добро бъдеще. Ние, добруджанци, сме родолюбци и вярваме, че следва по-добро бъдеще за българската литература, за творците, за нашите деца”, заяви в своето благодарствено слово Валентин Димитров.

Церемонията бе организирана от Фонд за изкуство и култура „Ангел Симеонов”, Съюз на българските писатели и издателство „Захарий Стоянов”.

c