Водещи новини - дясно Крими

Години наред убиецът от с. Божурово се крил в Германия под чужда самоличност

Осем години след извършване на престъплението днес Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт срещу 31-годишния Биляй М., на когото е повдигнато обвинение за извършено на 3.11.2012 г. в село Божурово умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Часове от убийството, Биляй отпътувал за Германия под чужда самоличност. Досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Няколко пъти е било спирано поради липса на категорични доказателства. След последното му възстановяване и събирането на нови свидетелски показания, Биляй е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Бил е установен е на територията на Германия и екстрадиран в България. Младият мъж вече се е укривал, бил е привлечен задочно като обвиняем, бил е издирван с европейска заповед за арест и е използвал чужди документи за самоличност.

Разкриха жестоко убийство с бухалка в село край Добрич отпреди 8 години

Поради това преди две години Апелативният съд отказал да го пусне под гаранция, след като вече е бил заловен, тъй като е счел, че Биляй може да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетели

Убийството било извършено през нощта в дома на убития след употреба на алкохол и възникнал скандал между двамата. Пострадалият бил открит на сутринта в леглото си. Лежал безжизнен по очи, а по главата му, по леглото и стените се виждали петна от кръв. Съдебномедицинска експертиза установила множество наранявания по главата и тялото му, причинени от удари.

Двамата не са имали роднински отношения, обясни за Про Нюз Добрич кметът на селото Мюзефер Асан. Стана ясно, че след изчезването на убиеца, от Божурово са се изнесли и близките на Биляй. Има информация, че те живеят в Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *