Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Проф. Иван Киряков бе отличен от конкурса "Агробизнесмен на България" за 2020 г.

Победител от конкурса "Агробизнесмен на България" за 2020 г. в категорията за учен с принос за земеделието стана проф. Иван Киряков, ръководител секция „Зърнено-житни и бобови култури“ в Добруджанския земеделски институтът, Генерал Тошево и преподавател по растителна защита в катедра „Растениевъдство“ в Техническия университет, Варна.

От професионалния си опит и наблюденията върху родното производство проф. Киряков е сред радетелите на българската селекция.

Наградата бе приета от Венера Цолова от Селскостопанската академия, която благодари на „Български фермер“, че продължава да следи постиженията на българските учени и да ги оценява по достойнство.

Николай Минев, управител на „Агримарт“ и оперативен директор на „Агрион“ е носителят на голямата награда на конкурса "Агробизнесмен на България" за 2020 г. Той се организира от найавторитетния агровестник в България "Български фермер".

Дружеството „Агримарт“, е дъщерно на лидера в поземлените отношения „Агрион“. Като оперативен директор на „Агрион“ Николай Минев, подпомага дейността на всички нива в компанията.

"Смело мога да кажа, че "Агрион" днес е най-разпознаваемият земеделски бранд в страната. За мен успешната формула в земеделието е комбинацията от новите технологии с опита и добрия търговски нюх. Искам да завърша с благодарност към нашите акционери за доверието, което имат в нас като ръководство, с благодарност към всеки един служител от "Агрион" и "Агримарт" за подкрепата и всеотдайната работа през годините", добави Минев.

снимка: Велислав Николов

Наградата за агроиноватор отиде при „Атлас Агро Сайънс“. Отличието за компанията получи Александра Велкова, мениджър маркетинг и продажби. „Атлас Агро Сайънс“ е стартираща компания, целяща усвояването и преработката на отпадъчни утайки и превръщането им в многокомпонентен течен биостимулант.

Наградата „Биопроизводител“ получи Благовеста Василиева. Семейната биоферма на Благовеста и Николай Василиеви, известна като „Дивата ферма,” e в полите на Източните Родопи в началото на с. Горно поле, до гр. Маджарово. Стадото е от 1200 ценни месодайни породи говеда. Отглеждат се изцяло свободно пасищно.

За най-добър нов продукт бе отличен иновативният за българския пазар NP 18:38 + 5 S + 0,3 Zn е азотнофосфорен тор на „Агрополихим“, създаден за подхранване на почви, които имат запас на калий. Той притежава високо съдържание на лесно усвоими по форма хранителни елементи, което го прави добро решение за всяко стопанство.

Милен Влаев, ръководител на отдел „ Агробизнес“ в Банка ДСК връчи наградата „Млад агробизнесмен“ на Пламена Куртева мениджър на ферма в с. Златовръх

Наградата в церемонията получиха и журналистите Таня Демирова и Евгения Владинова за 30-годишно активно участие и силно журналистическо присъствие в утвърждаването на в. „Български фермер“ като водещо издание за агробизнеса в България.

c