Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Обсъждат „зелен коридор“ при джипитата в Добрич за пациенти със симптоми на грип

От началото на възникване на пандемията с коронавирус трети пациент е успешно екстубиран от лекарите в ОАИЛ на МБАЛ Добрич. Това съобщи директорът на РЗИ Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова в отговор на запитване от Про Нюз Добрич.

Тя допълни, че пациентът е приведен за лечение в ковид сектора на второ вътрешно отделение в болницата, като пожела бързо възстановяване и оздравяване. За пореден път д-р Ангелова отправя апел да се спазват противоепидемичните мерки, тъй като отговорността на всеки един от нас е гаранция до голяма степен за здравето на нашите близки и приятели.

С цел ограничаване разпространението на заразяването с коронавирус, на последното проведено заседание на Областен координационен щаб се взе решение общопрактикуващите лекари да определят часове преди обяд и следобед, в които да се обособи т. нар. "зелен коридор" за пациенти с грипоподобни симптоми. Това ще доведе до разделение на потоците при личните лекари и пациентите с грипоподобни симптоми няма да бъдат потенциални заразоносители за хора, които са в добро общо здраве и нямат симптоматика, допълни д-р Ангелова.

c