Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Кметът на Ген. Тошево – най-добър разпределител във волейболен турнир

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров получи приз за най-добър разпределител, а отборът му спечели първо място в поредното издание на волейболния приятелски турнир „Преходната купа“.

В тазгодишната еднодневна надпревара участие взеха общо шест отбора от област Добрич – Шабла, Сенокос, Кардам, Гурково, сборен тим от ветерани на Добрич и ВК „Спортист – 99“ от Генерал Тошево, съобщават от общината. 

В груповата фаза на турнира възпитаниците на треньора Руслан Томов от „Спортист“-99, изиграха два двубоя – срещу Гурково и Сенокос. И двете срещи бяха категорично спечелени с по 2:0 гейма (според правилата се играе до 2 от 3 спечелени гейма). Победите в групата изстреляха тимът на „Спортист – 99“ на финал, където ги очакваше стар познайник – съставът на Кардам. Двата тима играха финал и преди година, когато турнирът се проведе в град Генерал Тошево и беше спечелен от домакините.

Сега ситуацията се повтори. Битката за златото беше много интересна и равностойна. Волейболистите и на двата отбора демонстрираха добра игра, хъс и себераздаване, но в крайна сметка за осми пореден път купата отиде в ръцете на момчетата от „Спортист – 99“.

На този турнир за тима от Генерал Тошево играха Александър Маринов, Денчо Денчев, Красимир Костадинов, Петър Войков, Веселин Маринов, Димитър Господинов, кметът Валентин Димитров и Станислав Димитров.

c