Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Задържаха за постоянно в ареста тунизиеца, издирван от Франция и заловен в Добрич

Районният съд в Генерал Тошево взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на тунизиеца, заловен след гонка в Добрич миналия петък. Той влезе незаконно в страната, а после катастрофира на бул. „Добруджа“ в областния град.

Тунизиецът е с инициали Н.А / N.A /, посочват от съда. „На 30.10.2020 година през ГКПП-Кардам, той е влязъл в границите на страната , без разрешение на надлежните органи на властта и извършвайки непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта“, казват от съдилището.

Няма данни заловеният в Добрич тунизиец да е свързан с атентата във Франция

Припомняме, че мъжът се издирва от френските власти за тежко престъпление. От страна на Франция е предприето международно издирване. Има данни, че паспортът му на тунизийски гражданин издаден в Швейцария, е фалшив. Нямал е никакъв документ, издаден от европейска държава, така че да може да пътува на територията на ЕС.

 Издирван от френските власти тунизиец е заловен след гонка в Добрич

Очаква се от Интерпол да се получи европейска заповед за арест. Тогава органите на властта в България ще могат да кажат за какво престъпление е търсен тунизиецът.  Към момента няма информация той да е свързан с терористичните атаки  във Франция.

c