Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Работодатели продължават да подават заявки за наемане на младежи

Продължава набирането на заявки от работодатели за наемане на младежи за стажуване или обучение по време на работа по схема „Младежка заетост”, съобщават от Дирекция „Регионална служба по заетостта” във Варна. От там припомнят, че за участие в проекта заявки могат да подават както работодатели от реалния сектор, така и органи на изпълнителната власт съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, общинските предприятия по чл. 52 от Закона за общинската собственост, органите на централната администрация на изпълнителната власт и териториалните им структури, съгласно чл. 38 от Закона за администрацията.

Работодателите могат да осигуряват заетост за младежи посредством стажуване и/ или обучение по време на работа. Изключение правят органите на централната администрация на изпълнителната власт и териториалните им структури, които могат да заявят свободни работни места само за стажуване при работодател за младежи със завършено висше образование. В кръга на допустимите работодатели не са включени териториалните органи на изпълнителната власт в лицето на областните управители и съответно областната администрация.

Работодателите могат да подават заявки за разкриване на свободни работни места за младежи с регистрация в Дирекции „Бюро по труда” на територията на цялата страна до изчерпване на финансовия ресурс. Постъпилите заявки се обработват по реда на тяхното подаване.

Подробна информация за процедура „Младежка заетост” и актуалните документи можете да намерите на сайта на Агенция по заетостта: https://www.az.government.bg/pages/ophrd-2014-2020-procedura-mladezhka-zaetost/.

c