Водещи новини Здраве Общество

8 медици от Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич са с COVID-19

103 са регистрираните случаи на COVID-19 в област Добрич – от 26 октомври до 1 ноември, сочи справка на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. От тях 8 случая с положителни проби са на медицински персонал – 1 лекар, 4 медицински сестри, 2 детегледачки и 1 шофьор. Всички те работят в Дом за медико-социални грижи за деца в Добрич. Сред учителите на територията на областта четирима са с положителни резултати, има и четирима ученици. Във връзка с установените положителни проби за коронавирус при ученици са карантинирани ученици от десети и единадесети класове в ЕГ „Г. Милев“ в Добрич и седми клас в СУ „Л. Каравелов“ в областния център.

ОТ РЗИ информират още, че във връзка с регистрирани положителни резултат при служители под карантина са поставени децата и две лица от персонала на първа „а“ група в Детска градина №7 в Добрич, първа група на детска градина „Знаме на мира“ в Балчик, децата и персонала на дневен център към ДМСМГ – Добрич, и четвърти клас от ОУ „Антим I“ в Балчик.

Общият брой направени RT-PCR тестове за COVID-19 на лица от областта влаборатории в страната за изминалата седмица е 200, а общият брой на поставените под карантина лица е 344.

От потвърдените 103 случая през седмицата, хоспитализираните са 20, двама от тях са настанени в Отделението по анестезия и интензивно лечение в МБАЛ Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *