Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Торта от памперси – оригинален подарък при изписване на бебетата в Добрич

Торта от памперс е един от модерните оригинални подаръци, които много често радват младата майка при изписването й с бебето от болницата. Подарък колкото забавен, толкова и практичен, тъй като самите памперси след това се използват за детето.

Оказва с, че в Добрич торти от памперси изработват не една и две жени. Една от дамите, която ги майстори със сръчните си ръце, е Елена Георгиева. За Про Нюз Добрич тя разказа, че торта от памперси поръчват основно млади хора. Те се подаряват не само при изписването на бебето, но и при тържество по повод навършването на 40 дни, на първия му рожден ден.

Елена Георгиева обясни как изработва самите торти. За една такава отива пакет памперси. Самите памперси се навиват на рулца и се завързват с панделки. Подреждат се във вид на торта на колкото етажа пожелае клиентът. Украсяват се с различни бебешки аксесоари – чорапки, шишенца, сапунчета, биберони. На шишче се нанизват звездички, които се забучват в тортата. Някои предпочитат да бъдат поставени дори хавлийка, одалце, пелена. Най-отгоре върху тортата се поставя играчка.

Според Елена Георгиева в момента тортите от памперси не са хит, но продължават да се харесват. Бумът им е бил преди година-две. Сега се поръчват по-рядко, може би защото заради пандемията от COVID-19 хората се събират по-рядко на тържества, смята жената.

Тя изработва и други бебешки аксесоари. Наскоро е правила букет от памперси, комбиниран с цветя. Друга поръчка пък била за едногодишно детенце - кошница с аксесоари на Елза и Ана от любимото на много малчугани филмче „Замръзналото кралство”. Елена украсила  кошницата в синьо и лилаво. Жената изработва също албуми за бебчета, аксесоари за кръщенета – свещи, бурканчета, декорира кутии.

Сред предпочитаните в момента са кутиите за съкровища. В малки кутийки се поставят пъпчето на бебето, ако е дадено от болницата, първото му зъбче и косичка, която попът е отрязал по време на кръщенето, може и кръстче. Малките кутийки се поставят в една голяма и тя остава за спомен на детето.

c