Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Тервел Симеон Симеонов: Честит празник на духовността!

Кметът на Община Тервел инж. Симеон Симеонов отправи обръщение към съгражданите си по повод 1 ноември - Деня на будителите:

Уважаеми съграждани,
На първи ноември България отдава своето преклонение пред многобройните духовници и книжовници , които са успели да съхранят българския език , дух и култура и са изградили най-здравите и дълбоки корени на нашата нравственост.
Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни просветители, творци, общественици, борци за свобода. На всеки от тях – поклон!
Нека помним и тачим богатото си културно и историческо наследство, и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ.
Продължавайте делото на будителите, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето.
Бъдете будни, уважаеми съграждани! Нека днес всеки си даде сметка, какво значи „буден“ и „будител“ . Способността да осъзнаваме случващото се ни прави „будни“ .Умението да бъдем „будни“ се придобива чрез знание, образование, безброй прочетени книги, досег до естетичното във всички сфери на живота, задаване на много въпроси и осмисляне на много отговори. Будители са всички , които работят за това, младите хора да се научат да мислят , да ценят красивото , доброто и стойностното, да изградят у себе си стремеж към усъвършенстване.Макар , че „нищо човешко не ни е чуждо“, всеки от нас попада в свят, пълен с познание , красота и много непокорени върхове.Колко от хубавата страна на заобикалящата ни действителност ще познаем, зависи и от нас самите.
Честит празник на всички тервелчани и приятели на Община Тервел, които се чувстват продължители на великата и вековна традиция на българския стремеж към познание и съхранено достойнство!

Честит празник на духовността!
инж. Симеон Симеонов - Кмет на община Тервел

c