Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Невинна детска жертва на катастрофата край Аксаково, жена е с опасност за живота

В болница е починало непълнолетно момче - един от пострадалите при вчерашната катастрофа по пътя Варна - Добрич, в района на Аксаковската панорама, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Варна.

В отделението по реанимация - със съчетана травма и опасност за живота, е и 84-годишна жена - една от петимата пострадали в пътно-транспортното произшествие.

Припомняме, че фаталният инцидент стана на 30 октомври около 17:00 часа, при км 7 между Аксаково и Аксаковска панорама по път II-29 Варна – Добрична. Според събраните до момента данни, 24-годишен водач на лек автомобил "Мерцедес" - от добричкото с. Одърци, губи контрол по време на движение и навлиза в насрещната лента след което последва удар с лек автомобил "Рено".

Петима ранени при катастрофата край Аксаково, едната кола е от Добрич

В болнично заведение са транспортирани петима души. Непълнолетното момче от автомобила с добричка регистрация е починало в болницата. Останалите трима - водачът на първия автомобил, водачът на втория автомобил (на 58 г.) и жена на 63 г. също от втория автомобил, са настанени в болница и без опасност за живота. Тримата са настанени за лечение с различни фрактури и травми. Изясняват се причините и обстоятелствата около инцидента. По случая е образувано досъдебно производство. 

Както Про Нюз Добрич по-рано съобщи временно движението се осъществява в една лента. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на “Пътна полиция”.

Снимка: Moni Georgieva, Фейсбук

c