Водещи новини Крими

Убийците на бивш полицай от с. Сенокос влизат за 20 години в затвора

По 20 години затвор получиха двамата, убили по жесток начин бившия полицай от с. Сенокос Георги Митев, научи Про Нюз Добрич.

25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А., известен като Сали, са осъдени по обвинение на Окръжната прокуратура в Добрич за грабеж, придружен с убийството на 79-годишен мъж от добричкото село Сенокос. За престъплението си те може да бъдат осъдени на 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На 27 декември 2018 г. след обилна почерпка подсъдимите решили да отидат да крадат желязо. По предложение на 25-годишния Джанел се насочили към дома на 79-годишния Георги М., пенсиониран служител на МВР, който имал в двора си струпани метални тръби и стълба. Сали и Джанел предполагали, че възрастният човек притежавал ловна пушка, кояторешили да откраднат.

Когато влезли през съседно празно място в двора на Георги М., видели, че в една от стаите свети лампа и работи телевизорът. Възрастният мъж усетил присъствието на Джанел и Сали. Той попитал кой е, отключил и излязъл навън.

25-годишният Джанел го блъснал в гърдите, Георги паднал по гръб и започнал да вика за помощ. Джанел запушил  устата му, а Енчо започнал да удря с пета в челото пострадалия, ритал го в главата, псувал го, а 25-годишният го удрял с юмруци и запушвал устата му.

Сали влязъл в къщата, намерил мобилния телефон на 79-годишния Георги, взел го, като скрил това от съучастника си. После двамата си разменили ролите. Джанел влязъл да тършува за ловната пушка, а Енчо ритал до смърт стареца. Пострадалият дишал тежко, задушавал се и спрял да вика. След като не намерели ловната пушка, убийците внесли тялото на Георги в дома му и го оставили да лежи в коридора.

На 28 декември 2018 г. трупът бил намерен там от племенницата му. Тя се обадила на кмета на село Сенокос, а заради петна от кръв в двора бил повикан и полицейски екип. Междувременно заместващата личния лекар на убития издала съобщение за смърт и Георги бил погребан.

Както Про Нюз Добрич вече писа, синът на Георги имал съмнения за причините за смъртта, тъй като възрастният мъж имал рани по главата. А, и не намирал телефона на баща си. В полицията споделил, че се съмнява баща му да е починал от естествена смърт.

Разследващите открили кой ползва телефона. Когато го отвели на разпит, той разказал за убийството. Разкрил и съучастника си.

Окръжният прокурор Радослав Бухчев е настоявал убийците да получат най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна, съдът е определил те да лежат зад решетките 20 години при първоначален строг режим.

Follow Me:

Related Posts

  1. Росица Начева says:

    Нямам думи! За такова тежко престъпление само 20 години! И след някоя година, добро поведение и хайде навън. Както и са се измъквали и двамата досега за разни други дребни прояви. Жестоко, умишлено, изпълнено с много гняв и злоба убийство! Единия дори не каза, че се разкайва и съжалява за постъпката си. Но какво да очакваш от малоумник. Ритал и блъскал, защото навремето вуйчо ми нещо го е скастрял. Той от едно време се е проявявал като престъпник. Да вуйчо ми – аз съм племенницата, която го намерих проснат, вкочанен в коридора. Не мога да опиша ужаса, който изпитах. Единия живее на нашата улица, поздравявах го като мине, давала съм плодове на детето му. “Храни куче, да те лае! Изроди! Като ги гледах на процеса – охранени, нагли цигани! Никаква милост за такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *