Бизнес Водещи новини - дясно Здраве Култура Общество Развлечение

От днес затварят нощните заведения във Варна

С решение на областния кризисен щаб, от днес до 13 ноември 2020 г. се въвеждат нови строги мерки за борба с коронавируса и във Варна. Всички нощни заведения, дискотеки, клубове и подобни, работещи през нощта като заведения за развлечения на закрито, на територията на Варненска област ще бъдат затворени. Решението бе оповестено от областния управител на Варна Стоян Пасев.

  • До 10 ноември, включително, остават затворени и пенсионерските клубове.
  • В спортните зали, салони и площадки в учебните заведения до 10 ноември няма да се допускат външни посетители.
  • Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения със заболеваемост към 25 октомври над 123 души на 100 000 население до 30 ноември.
  • Присъстващите на сватби и кръщенета се ограничават до 10 души, но при спазване на дистанция от 1,5 метра. В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на маса.
  • На пазари, тържища и други подобни места за търговия трябва да се осигури дистанция от 1,5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове. Да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите.
  • В театралните и киносалони остава изискването за 50% заетост. Единствено то засега няма да се променя.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *