Крими Общество

Предават на германските власти член на „Добричката банда“, вилняла край Манхайм

Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на властите в Германия за провеждане на наказателно преследване срещу него. Задържането и предаването на 27-годишния С.Х. е поискано с Европейска заповед за арест, издадена на 23 септември 2020 година от Районния съд в град Манхайм.

Мъжът е търсен във връзка с обвинение за участие в 7 престъпления, извършени през периода 12 – 30 септември 2019 година. Германските власти твърдят, че той е съпричастен към четири тежки кражби, организирани от престъпна група, и три опита за извършване на същото деяние, като при два от случаите се разследва и увреждане на чуждо имущество.

Според посоченото в Европейската заповед за арест, 27-годишният, заедно с други български граждани, е участвал в групировка, наречена „Добричка банда“, която извършвала кражби чрез проникване с взлом в служебни, офис и производствени помещения.

Издирваният С.Х. е бил задържан на 14 октомври 2020 г. в Добрич, след което му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Окръжният съд потвърди взетата спрямо мъжа мярка и разпореди той да бъде приведен във варненския затвор до фактическото му предаване на властите в Германия.

Постановеното от Окръжния съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *