Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Новите противоепидемични мерки обсъди директорът на РЗИ с медици от Каварна

Директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич д-р Светла Ангелова се срещна с медици в Каварна по покана на кмета Елена Балтаджиева. Поводът са новите мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов заради пандемията от COVID-19.

В указанията за Многопрофилната болница за активно лечение в морския град е предвидено да се обособят 3 легла за лечение на тежки случаи болни от COVID-19, стана ясно на срещата. Броят на леглата е функция на процента болни на 100 000 души от населението. За Каварна, където тази цифра е под 60, леглата са 3. За тях трябва да се осигури специализиран персонал и защитни работни средства, съобщи директорът на РЗИ-Добрич.

Тъй като здравното заведение не разполага с отделни лекари, медицински сестри и санитарки за лечение на COVID-19, Ви моля да помогнете със знанията и времето си, обърна се към медиците д-р Ангелова.

Бяхте толкова отговорни и всеотдайни, когато на границата трябваше да има специализирана проверка за болни. Благодаря Ви и Ви моля и този път да откликнете със специализираните си умения, за да си запазим болницата, призова присъстващите в залата кметът Елена Балтаджиева. Тя припомни, че някои общини нямат болници, което поставя в тежки ситуации живеещите там.

c