Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Задължително с маски на пазарите в област Добрич, без обществени прояви на закрито

В изпълнение на приетите в страната противоепидемични мерки, след проведено заседание на Областен координационен щаб, на което бяха гласувани препоръки и след съгласуване с главния държавен здравен инспектор, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова издаде заповед, с която на територията на цялата област се въвеждат временни противоепидемични мерки, считано от 28 октомври.

Причината за налагане на ограничение на присъстващите при провеждане на семейни тържества, въвеждането на задължително носене на маски на пазари и тържища, спирането на обществени прояви на закрито е продиктувано от тренд на увеличение на заболяемостта на 100 хил. жители.

С цел недопускане на прекомерно натоварване на системата на здравеопазването, както и ограничаване разпространение на заразата, Областният управител и председател на Областен координационен щаб Красимир Кирилов призовава за активна отговорност от страна на всеки един жител на област Добрич. Имащите отношение по спазване на противоепидемичните мерки институции, следят стриктно за спазването им, припомня още веднъж Кирилов.

Ето и цялата заповед на директора на Регионалната здравна инспекция:

c