Каварна Култура Общество

Професионален разрушител и художник – Огнян Георгиев представя в Каварна изложбата си „Камен бряг“

Варненският художник Огнян Георгиев ще представи изложбата си “Камен бряг” в Художествената галерия “Христо Градечлиев” в  Каварна на 29 октомври от 17.00 часа.

Морето е любима тема в творчеството на художника. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент е поставен върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е предизвикателство за много художници, а за Огнян Георгиев през последните години е истинска страст.

Той е роден на 6.12.1962 година във Варна, живее и твори там. Рисуването винаги е било голямата му мечта. Професионален разрушител, любител на екстремните спортове, той винаги намира време за откровения пред платното. Обожава природата и не пропуска да открадне мигове за общуване с нея – с лодка, яхта, кемпер, катерейки се по непристъпни скали или яхнал своя „Harley Davidson“.

Прозорецът на ателието му разкрива изумителна гледка към морето и езерото. Живо, променящо се ежеминутно, ласкаво или сурово, морето е предизвикателство и ще остави трайна следа в творчеството на Огнян Георгиев.

Изложбата ще гостува на галерията в периода 29.10 – 12.11.2020 година.

Камен бряг продължава да вдъхновява поети, музиканти, художници, фотографи и обикновените ценители на красотата от цял свят. Извън неговата историческа и богата културна биография, свързана с множество събития и фестивали, Камен бряг е едно от най-живописните места по черноморското ни крайбрежие. В тази изложба Огнян Георгиев му отделя достойно място.

Страст е думата, която може да обедини излъчването на серията картини, посветени на това култово място. Наблюдавано в различни сезони и часове на деня, от различни места и ъгли, вдъхновената четка на художника успява да внуши респекта от водовъртежните, поглъщащи дълбини и хищно връхлитащи вълни към скалите. Невероятната и богата на нюанси палитра на брега, променяща се през всеки сезон заради специфичната си растителност, е истинско откровение за сетивата на твореца.

Огнян Георгиев улавя и предава специфичната сурова красота на това място, създаващо усещане за могъщество и извисеност, взирайки се в хоризонта и респектирайки с тайнственото наситено синьо на дълбоките води в подножието на скалите. Многобагрието на различните лишеи и скални цветя, растящи само тук, разфокусира мощното присъствие на морето и смекчава неговото страховито излъчване.

Община Каварна призовава за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *