Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Онкоболната Жули от Добрич започна лечението си в Турция

Започна лечението на онкоболната Жулиета Василева от Добрич в турската болница  American Hospital, съобщават организаторите на кампанията за набиране на средства в нейна подкрепа. Стартирала е химиотерапията, която лекарите са й назначили с цел намаляване на туморното образувание. Тя все още изпитва доста болки непрестанно, но й вливат обезболяващи, с които се контролира болката. Химиотерапията ще бъде на две вливания. Втората ще е след 2 седмици, през това време ще подсилват организма й и ще продължават да я захранват.

Добрата новина е, че лекарите обмислят вариант с имунотерапия, ще се правят изследвания дали изобщо е възможна. От болницата са поискали още 20 000 евро предварително, защото само едната химиотерапия струва 5000 евро, двете са 10 000 евро, а другите парички са за изследвания, болничен престой и други лекарства. От Хелпкарма е преведена цялата наличност от 13 674€ директно към болницата в Турция.

Организаторите на кампанията съобщават, че събраните до момента пари за болната жена бързо намаляват, а не се знае още колко ще са необходими за цялото лечение. За това молят – Не спирайте да подкрепяте Жули!

Припомняме, че Жулиета Василева, майка на 4-годишно момченце, вече три години се бори с коварното заболяване. Кошмарът й започва през 2017 г., когато е диагностицирана с карцином на шийката на матката. През януари т. г. е открито вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв и жената е прикована на легло. Заради усложненото й състояние и ниското й тегло в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция. Последната надежда за Жули  е лечение в турската болница American Hospital.

На онкоболната жена може да помогнете чрез дарителска сметка:

                    Уникредит Булбанк,

                    IBAN: BG02UNCR70001524152013

                    BIC: UNCRBGSF

                    Титуляр: Жулиета Петрова Василева

Дарение може да се направи и на:

                   ▶️PAYPAL: juli_magic@abv.bg

                    ▶️HELPKARMA: https://bg.helpkarma.com/…/pomosht-za…/dashboard/preview.

c