Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Александър Велики – Хаос и кръв

Екипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Александър Велики – Хаос и кръв" на Пол Дохърти.

Александър трябва да се бие за трона на баща си и… за живота си!

Убийство в Македония

През лятото на 336 г. пр.Хр. Филип Македонски се кани да празнува прославеното си царуване. Прегазил е море от кръв, за да стане господар на Гърция, но има неприятности и у дома. Разделил се е с жена си, царицата вещица Олимпиада, а синът й Александър е жертва на мълва, че не е истинският наследник. Филип събира цяла Гърция на голямо празненство в старата столица, но е убит и македонският двор е хвърлен в хаос и кръв. Александър трябва да се бори за правата си на наследник.

Убийство в Тива

Никога не се опитвай да заблудиш Александър Велики… или да го предадеш – като Тиванците. Александър превръща в пепел великия им град, но оставя непокътнат Храма на Едип заради легендарната свещена корона, която се пази вътре. От политическа гледна точка тя може да му осигури божествен статус. В личен план, ще поласкае егото му… Но на практика може да го убие… ако не успее да разкрие една древна тайна…

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon.

c