Водещи новини - дясно Добрич Общество

Над 2 милиона лева е дефицитът в приходната част на бюджета на община Добрич

Неизпълнението в приходната част на бюджета на община Добрич за 2020 г. към края на септември сумарно надхвърля 2 милиона лева, съобщи на сесията на Общинския съвет днес кметът на Добрич Йордан Йорданов. Само за третото тримесечие изоставането е с 1 012 000 лева. Кметът заяви, че през месец ноември ще бъде предложена нова актуализация на бюджета. Такава бе направена през септември. 

Общинските съветници на Добрич отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за прекратяване на концесионния договор за Младежката танцова площадка в градския парк “Свети Георги”, сключен с „ЛЮБЕНАС” ЕООД. Отлагането бе поискано от кмета Йордан Йорданов. Миналата седмица бе оттеглена от разглеждане в зала още една докладна за прекратяване на концесионен договор – този за Спортен комплекс „Русалка“. Причината и в двата случая е неспазване на условия в концесионните договори.

Отложени бяха и две предложения, касаещи разпореждане с общинска собственост.

Допълнително ще бъде разгледана промяна в правилника за дейността на ОбС, във връзка с усложнената обстановка в страната и възможността за провеждане на онлайн заседания.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *