Общество

30 точки в дневния ред на поредното заседание на Общинския съвет на Добрич

Общинският съвет на Добрич ще заседава днес от 9.00 часа. В дневния ред на октомврийската сесия на местния парламент са включени 30 точки.

Ще бъде предоставена информация за извършени промени по бюджета на Община град Добрич, включително по бюджетите на второстепенните разпоредители с бюджет към  Община град Добрич през трето тримесечие на 2020 година и актуализираното разпределение на променените бюджети към 30.09.2020 година.

Друга точка от дневния ред включва одобряване на разходите за командировки на Кмета на Община град Добрич и Председателя на Общински съвет град Добрич за периода от 01 юли 2020 година до 30 септември 2020 година.        

Съветниците ще разгледат докладна записка за предоставяне на временен безлихвен заем за допустими възстановими разходи по Проект  „Подкрепа в дома“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, който касае грижата за възрастни хора и лица с увреждания.

Ще бъде утвърдено предложението за удостояване на творци с Националната литературна награда „Йордан Йовков” – 2020 и съпътстващото отличие. За носител на наградата е предложен белетристът Деян Енев, а на отличието за принос в научното изследване и популяризиране на Йовковото литературно наследство – проф. д.ф.н Милена Кирова.

Общинските съветници ще дискутират предложението за прекратяване на концесионния договор за Младежката танцова площадка в градския парк “Свети Георги”, сключен с „ЛЮБЕНАС” ЕООД.

На сесията трябва да се даде съгласие за кандидатстване като партньорска организация по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане, по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Топъл обяд” и реализиране на дейности по програмата.

снимка – архив

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *