Култура Общество

Венета Ганчева гостува с колоритна плетеница от морски пясък и акрил в галерията на Добрич

Творец от Добрич – художничката Венета Ганчева, предстои да гостува с третата си поред самостоятелна изложба в добричката Художествена галерия. Най-новата си колекция от авторски творби, която Ганчева е подбрала да представи пред широката публика, носи заглавието “Метаморфози”.

„С помощта на живописта, абстрактните форми и структури, аз искам да въздействам върху подсъзнанието на зрителя, предизвиквайки чувства и усещания, които в процеса на работа са вдъхновявали и мен.

Моите творби са една плетеница от пясък и акрил. Пясъкът е пренесен от морския или речния бряг. Неговите частици са уловили в себе си спомените за местата и емоциите, изпитани от мен по време на различни пътувания. Акрилната боя ми дава възможност да вплета пясъчни структури и наситени цветове в своите платна.“

Изложбата “Метамофози” ще бъде официално открита в зала №2 с вернисаж от 16:00 до 19:00 часа на 29 октомври, съобщиха от културната институция.


Венета Ганчева е родена на 21 ноември 1977 година в гр. Добрич. Завършва /2005/ ВСУ”Черноризец Храбър” – гр. Варна, текстил и мода и мениджмънт  в  модата при проф. В.Овчаров.
Член е на “Ателие 13”- Добрич /2005/
 

До момента има седем самостоятелни и е участник в много колективни изложби.

Носител е на наградите:

  • 2010 – Почетен знак и Грамота за принос в духовното развитие на град Добрич и художествени постижения в областта на изкуството за изложбата ” Структура Форма Цвят”
  • 2012 – Номинация за живопис от регионална изложба – АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ- Варна.
  • 2016 – – Номинация за живопис от регионална изложба – АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ- Варна
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *