Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Бременна от Добрич често си ляга гладна, има нужда от помощ за бебето си

Апел за помощ на бременна жена от Добрич, на която предстои раждане тази или следващата седмица, отправи в социалната мрежа нашата съгражданка Десислава Първанова. Тя разказа, че бъдещата майка е на 33 години и има момче на 12. Поради високо кръвно налягане ще ражда със секцио.

В семейството, което е на свободен наем, работи само мъжът. „Жената няма почти никаква финансова възможност. Разказва, че много често си ляга вечер гладна”, сподели Първанова. Тя разказа, че добра гражданка е заплатила храната в училищния стол на сина й до края на годината. Миналата седмица група наши добричлии са занесли на семейството хранителни продукти. Бъдещата майка обаче нямала нищо подготвено за бебето. Лекарят е казал, че бебенцето ще е момиченце и е доста дребничко. „Моля се да може да го кърми, защото няма да има средства за закупуване на храна”, сподели Първанова.

Тя допълни, че засега жената има нужда от бебешки дрешки, памперси и всичко необходимо за едно бебе.

Телефонът ми прегря веднага след като написах апела за помощ, сподели за Про Нюз Добрич Първанова. Вече са обещани бебешка количка, кошара, корито, столче за хранене. Обадила се акушерка от болницата в Добрич, която казала, че ще закупи пакета от задължителни материали, които се изискват при приемане в болницата за раждане.

„ Надявам се, че ще успеем заедно да помогнем на жената!”, изрази увереност Десислава Първанова. Всеки, който има желание да подкрепи бременната жена и семейството й, може да се обади на тел. 0892 081221.

c