Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нови скоростни рекорди, с над 180 км/ч в населено място

През вчерашния ден (24 октомври) камерите на "Пътна полиция" заснеха поредните двама водачи, движещи се на територията на град Пловдив с над 170 км в час. Информацията бе обявена от Дарик, цитирайки пресцентъра на МВР.

30-годишен водач на BMW е заснет в съботния да шофира със скорост от 170 км/ч по един от градските булеварди. Нарушителят е с 11 г. шофьорски стаж, като до момента е санкциониран девет пъти. Четири от съставените му фишове са за превишена скорост, а два - за неспазване на пътни знаци. По негова вина е станало и пътно транспортно произшествие. Санкцията, която ще му бъде наложена - 3 месеца лишаване от право да управлява автомобил и глоба от 1350 лв.

Близо час и половина след като 30-годишният водач е заснет да шофира със скорост от 170 км/ч, друг любител на авто-адреналина подобрява рекорда му, профучавайки със 181 км/ч покрай камера на полицията.

Шофьорските книжки на пловдивчаните са отнети за по три месеца, като и двамата ще платят санкции от близо 3000 лв. Проверките, свързани с нарушенията на скоростните режими, продължават, а от полицията са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към всички, които създават предпоставки за ПТП и са заплаха за останалите участници в движението.

Припомняме, че само преди седмица, 19-годишна девойка с 11-месечен шофьорски стаж постави скоростен рекорд от 184 км/ч по един от булевардите на Пловдив, отнасяйки глоба от 1950 лв и отнета книжка също за период от три месеца.

c